woensdag 19 januari 2011

hoog water in de IJssel

Na alle berichten in de media over het hoge water in de Nederlandse rivieren zondag ook de auto maar ingesprongen en richting de IJssel gereden. Vanaf Olst langs de IJssel richting Zwolle gereden en het stond inderdaad waanzinnig hoog. Mooi gezicht, maar voor een aantal boerderijen kwam het water zo ongeveer tot aan de dorpel en kan me voorstellen dat je daar niet blij van wordt als je er woont.
Eerst een stuk over een dijk gewandeld, waarbij de zware bewolking in notime veranderde in een strak blauwe hemel. Helaas geen mooi onderwerp, het licht was op dat moment fantastisch.
Dan alleen maar lekker uitwaaien en genieten van de mooie luchten.
Nadat ik tot Zwolle gereden was langs het Vossenmeer, waar helaas niet zoveel te zien was, niet ander dan bakken water. Weer terug richting Wijhe, waar het megadruk was met 'ramptoeristen'.

Doordat het zonnetje af en toe door de wolken prikte gaf dit ook een prachtig licht, waardoor ik de camera gepakt heb, samen met een nieuw aangeschaft filtertje van Lee, de bigstopper.
Wat een geinig idee dat je dan midden op de dag sluitertijden kunt halen van 20, 30 tot 50 seconden. Hier een uurtje mee gespeeld, maar dat valt nog niet mee, om de belichting dan goed te krijgen. Binnenkort nog maar weer eens doen, ook al zal het water dan hopelijk gezakt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten