vrijdag 17 juni 2011

Oost Duitsland


Met Jerry en Hans ben ik het weekend van 20 t/m 23 mei in Oost-Duitsland geweest om de vliegende deur vast te kunnen leggen.
Dat was ons doel, daarnaast hadden we de hoop nog wat "bijvangsten" te doen, zoals de rode en/of zwarte wouw.
Bijvangsten is dan ook niet het juiste woord, want als je deze alleen al ziet wordt je al blij, laat staan als je er nog een plaatje aan over houdt.
Na aankomst bij het hotel spullen wegbrengen en door naar de boot om de "bijvangsten" te aanschouwen. Helaas bleef het deze avond "slechts" bij de rode wouw, één keer kwam deze bij de boot en wat ging het snel.De volgende ochtend vroeg er weer uit en met een geweldig mooie zonsopkomst zaten we in het bootje om de zeearend vast te leggen.
Ook deze dag was weer uitzonderlijk want zes keer kwam deze vliegende deur aan de boot om een maaltje te halen. Wat een feest zo'n grote vogel van zo dichtbij te mogen aanschouwen en wat een kracht en snelheid hebben deze arenden.
Daarna hebben we nog een tijd in een schuilhut gezeten waar verschillende prachtexemplaren voorbij kwamen zoals de rode en zwarte wouw, een paartje bruine kiekendieven die hun nest beschermden, ook nog een vos, dus ons weekend was boven alle verwachtingen geslaagd.

2 opmerkingen: