zaterdag 18 september 2010

macro

Alweer een aantal weken geleden dat ik 's morgens met een collega fotograaf, Tom Kruissink, op pad ben geweest wat macrowerk te doen. 5.30 uur waren we op de plek van bestemming, de zon begon net op te komen.


Het was een fantastische ochtend, lekker fris, veel dauw, mooi licht, dus wat wilden we nog meer.
Tom is een expert op het gebied van macrowerk, waardoor we al snel een aantal onderwerpen voor de lens hadden. Terwijl we ons fanatiek met de kleine beestjes bezighielden, ontdekten we een reekalf dat z'n moeder kwijt was.
Doordat het kalfje aan het zoeken was en wij ons erg stil hielden, kwam het gestaag onze kant uit lopen. Bijna was het zo dichtbij dat we met onze macrolens leuke plaatjes hadden kunnen maken, toen hij zich bedacht en weer terugliep. Helaas dus geen foto's hiervan, maar erg genoten van het moment.Wij hebben daarna nog diverse vlinders, libellen en juffers mogen bewonderen en vastleggen. Na twee uurtjes stond dr zon aan de hemel en was de temperatuur opgelopen. Hierdoor was de dauw op de fladdelaars verdwenen, zodat voor ons weinig mogelijkheden overbleven.Zelf was ik zeer blij met de foto's van de Sint-jansvlinder, die had ik al een tijdje op m'n verlanglijstje staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten