dinsdag 7 augustus 2012

Noorwegen

Vandaag teruggekeerd van een vakantie van 2,5 naar Noorwegen. Het was 4 jaar geleden dat we daar zijn geweest. Dit jaar hebben we gelukkig beduidend minder regen gehad. Daarnaast lag er in het hooggebergte beduidend meer sneeuw dan 4 jaar geleden. We zijn gestart in Opdal, dat ligt aan de rand van het Dovrefjell. Een prachtig natuurgebied. Hier heb ik samen met een privé gids 14 kilometer doorheen gewandeld op zoek naar de muskusossen. Mede dankzij zijn kennis van de deze oerdieren hebben we ze tot op 30 meter kunnen benaderen.
Verder hebben we onderaan de Trollstigen een huisje gehuurd. Waar we onderstaand uitzicht hadden.
Tijdens de reis hebben we fraaie bergweggetjes door de diverse hooggebergtes gereden en hebben de Nygardsbreen gletsjer van dichtbij bezocht.
Bovenstaande foto's zijn een eerste impressie. Noorwegen is een indrukwekkend land qua natuur en mensen. We zijn er nu 2x weest, maar zeker niet voor de laatste keer

2 opmerkingen:

  1. Heb even zitten genieten van je foto's van Noorwegen, het land dat ook mijn hart gestolen heeft. Ben er inmiddels een aantal malen geweest, met rugzak en tentje of in een knusse hut. Heb afgelopen september ook gefascineerd zitten kijken naar de muskusossen, die gewoon op ons pad stonden en op een ochtend vlak achter het toiletgebouwtje van de hut Reinheim langs banjerden. Ook ik ben er zeker nog niet voor het laatst geweest.

    BeantwoordenVerwijderen