maandag 14 mei 2012

Indonesië

Het is alweer een paar weken geleden dat we thuis gekomen zijn van ons tripje naar Indonesië, na een paar dagen acclimatiseren toch maar eens begonnen met de foto's te sorteren. Heb er niet zoveel gemaakt dan verwacht, maar ook 3800 foto;'s is best veel werk. Tip: als je dan toch met meer dan één camera wilt fotograferen, zet ze dan allemaal op dezelfde tijd, dat scheelt heel veel werk ..........

De 10de april was het dan zover, het vliegtuig stond gereed, we konden vertrekken. Hele grote verwachtingen, want ondanks de summiere info hadden we wat huiswerk met internet gedaan. De bestemming was Indonesië, 11 dagen op Sumatra en 4 op Bali.
Met een reisverslag van 43 pagina's thuisgekomen en de bijbehorende plaatjes biedt dit weblog te weinig ruimte alles uitgebreid te vertellen.


De highlights waren dan ook om te beginnen twee aardschokken met een kracht van 8.6 en 8.2 op de schaal van Richter. Wel foto's proberen te maken, maar helaas, allemaal bewogen ..... 
Toch een spannend begin, maar gelukkig is het daar bij gebleven.
Volgende hoogtepunt was de ontmoeting met de Oerang Oetan. Wat een machtige belevenis deze dieren op een afstandje van ca. 3 meter voor je langs te zien slingeren en lopen. Hopenlijk kunnen velen dit na ons ook nog vertellen, onze gids vertelde dat de overheid het stuk jungle wil verkopen, omdat er zilver en goed te vinden is, weer winnen de knikkers van de natuur, wat een doodzonde zou het zijn als dit doorgaat.


Van dag tot dag hebben we erg veel cultuur en natuur opgesnoven, met name de bezigheden van de lokale bevolking mogen aanschouwen. Heel veel dieren hebben we echter niet gezien, naast de cultuur wel erg veel fantastische panorama's.


Ook zeer veel religieuze bouwwerken bezocht, waarbij onze gids erg veel info wist te geven over de historie er van. Zal jullie daarmee niet teveel vermoeien, maar zal een paar plaatjes tonen. Al met al een waanzinnige vakantie gehad en hopen er ooit nog een keer terug te kunnen komen.

1 opmerking: