zondag 25 december 2011

Lauwersmeer

Zo, eindelijk weer eens een berichtje van mijn kant. Twee weken geleden ben ik samen met Ronald Mengerink naar het Lauwermeer geweest. Het doel waren de kramsvogels, die echter in geen velden of wegen waren te bekennen. Er zijn meestal gelukkig voldoende andere onderwerpen aanwezig om te fotograferen. In de haven hebben we de onderstaande steenloper kunnen fotograferen.In de haven dook ook nog een zeehond op. Leuk om waar te nemen. Verder hebben we ons prima vermaakt met een torenvalk. Met een beetje geluk een wegvliegende torenvalk vast kunnen leggen.In de Brandpolder waren er weer volop ganzen. Richting Ezumakeeg reden we langs een weiland die iets hoger lag. Daardoor ontstond er een mooi laag standpunt. Normaal vind ik ganzen niet zo fotogeniek, maar deze kon er mee door.Nu twee weken vakantie. De 2e week ga ik samen met Ronald een week naar Oost Duitsland. De zeearend is ons doel, met hopelijk wat sneeuw (al ben ik daar bang voor dat het niet zal gebeuren).

3 opmerkingen:

 1. Een prachtige serie Jerry.
  Ik dacht altijd dat Tom de kampioen was, hij is nog steeds mijn foto held maar ik moet eerlijk toegeven dat jij toch zeker ook super gave foto's maak.
  Dikke complimenten.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jerry,

  Tja, het kan verkeren in het Lauwersmeergebied. Mooi vastgelegd, vooral die steenloper. Ganzen op zich zijn naar mijn mening inderdaad wat minder fotogeniek maar wel weer geschikt om speciale foto's van te maken, bijvoorbeeld bewust bewogen beelden bij landing of opstijgen. Maar niet echt gemakkelijk.

  Ik wens je een genoeglijke week in Oost Duitsland en uiteraard wens ik jou en de overige fotografen van deze blog een goed en succesvol 2012.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen