woensdag 14 september 2011

Ontmoeting met een IJsvogel

Gisteren een dagje naar de Oostvaardersplassen geweest in de hoop hier wat moois voor de lens te krijgen. Ik kwam om 8.30 bij de bekende hut de Poelruiter en hoopte natuurlijk dat de IJsvogel hier aanwezig zou zijn. Heb hier vaak tevergeefs gezeten. Maar deze morgen was het geluk met mij. Toen ik aankwam in de hut zat er nog een andere fotograaf, die me wees op de IJsvogel in het riet, ondanks de wind kon ik er enkele foto's van maken, waarna de vogel op de bekende stok ging zitten wat een tref. Na een minuut had ie het bekeken. Ik heb tot half 10.30 uur gewacht, maar helaas geen teken vd IJsvogel. Ben toen maar naar de Lepelaarsplassen gegaan in de hoop daar wat mooie beelden te kunnen schieten. Maar toen ik daar aankwam merkte ik al dat de wind pal op de hut stond en dus alle vogels aan de andere kant vh water zaten op een paar honderd meter. Ik besloot toen maar weer terug te gaan om toch nog een poging te doen om de IJsvogel te platen. Wat blijkt bij aankomst in de hut zie ik een 3-tal fotografen druk fotograferen, hij zat weer op zn stek. Hij bleef ongeveer 5 minuten op zn stok zitten, daarna ging ie nog 5 minuten in het riet zitten, om daarna weer te vertrekken. Heb weer 2 uur gewacht maar hij kwam niet weer. Maar mijn dag was allang goed. Met een kaartje vol foto's ben ik huiswaarts gekeerd. Hieronder enkele vd vele opnamen.

5 opmerkingen:

 1. Beste Tom,

  Zo zie je maar, het blijft een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats zijn, fraaie serie opnames waarin we foto 2 om de houding van de vogel de beste vinden, een iets anders, je ziet de alertheid.
  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Tom,

  Allereerst wil ik je vertellen dat jullie een mooie blog hebben. De kwaliteit vd foto's zijn hoog. Heb me om die reden ook als volger aangemeld.
  Ook deze foto's zijn erg goed. Vooral de ijsvogel die in het riet zit is erg mooi, vooral het licht is prachtig.

  Groet,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Tom,

  Fraaie opnames. Die derde heeft wel een interessante kleurstelling qua achtergrond en de laatste twee zijn perfect.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Tom,

  Ik kan alleen maar zwijmelen en kwijlen bij deze foto's (en oppassen dat er daardoor geen kortsluiting in het toetsenbord ontstaat)
  Het zijn stuk voor stuk adembenemende foto's.

  Dikke complimenten en groetjes,
  Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto´s.
  Complimenten.

  Groet, Arné

  BeantwoordenVerwijderen