dinsdag 19 oktober 2010

landschappen fotograferen

Vorig seizoen heeft Bas Meelker binnen de vereniging Natuurfocus een lezing gehouden over zijn wijze van landschappen fotograferen. Met zijn schitterende kleurvolle beelden en zijn enthousiasme heeft hij de leden van Natuurfocus op een prachtige avond getrakteerd. Hierdoor ontstond al snel de vraag of Bas een workshop wilde geven aan leden van Natuurfocus.
Gelukkig stond Bas hier positief tegenover en na de agenda er op nageslagen te hebben heeft dit zondag 3 oktober plaatsgevonden. 's middags in Makkum verzamelen, waarna gezamenlijk naar een dijk langs het IJsselmeer, waar Bas zijn theorie voor die dag uitlegde.


De leergierige groep bestond uit ca. 12 mensen, waarbij Bas zeer helder en enthousiast zijn kennis deelde. Uiteraard moesten er in de middag ook nog wat plaatjes gemaakt worden, maar dit was als generale bedoeld voor de avondsessie. Na een warme hap met z'n allen richting Stavoren, waar Bas een locatie langs de dijk had uitgezocht. Toen we over de ijk stapten dachten we eerst dat Bas zich vergist had, want hoe kon hij op deze locatie één fatsoenlijke landschapsfoto maken.


Dat werd al snel duidelijk toen hij een uitleg gaf en als voorbeeld een plaatje op één van de golfbrekertjes maakte. Ademloos staonden we allemaal te kijken hoe dat eigenlijk kon, het mooie was dat we het daarna zelf mochten gaan proberen, waarbij Bas wederom zijn kennis overbracht.

Tot 20.00 uur hebben we staan fotograferen, waarbij de sluitertijd uiteindelijk tot 5 minuten opliep en er als nog een donkere foto uitkwam, tijd om naar huis te gaan. Na een vermoeiende
dag, maar meer dan tevreden over opgedane kennis en foto's, weer huiswaarts.

Tot 20.00 uur hebben we staan fotograferen, waarbij de sluitertijd uiteindelijk tot 5 minuten opliep en er als nog een donkere foto uitkwam, tijd om naar huis te gaan.
Na een vermoeiende dag, maar meer dan tevreden over opgedane kennis en foto's, weer huiswaarts.

1 opmerking: