zondag 21 augustus 2011

Parels in de ochtend!

Gisterochtend tevergeefs vroeg uit bed om dauwfoto's te maken. Toen ik op de plaats van bestemming kwam was er veel wind en dus de sfeer om mooie foto's te maken was er niet. Was dus eigenlijk wat teleurgesteld nadat de voorspellingen gunstig waren. Voor vanochtend had ik eigenlijk niks gepland, maar toen ik wakker werd en door het raam keek, zag ik dat de auto vol met dauw zat en dat de lucht mooi helder was. Dus me snel aangekleed en in een rap tempo mn ontbijt naar binnen gewerkt. Dicht bij huis weet ik een heel mooi veldje en na 10 minuten rijden kwam ik daar aan. snel mn spullen gepakt en genoten vd prachtige wereld vd dauw, wat is dat toch fantastisch mooi, helemaal als het licht ook nog wat diffuus is. Dan zijn de druppels net parels. Ik heb genoten en kwam met een kaart vol sfeerfoto's thuis. Dit heeft de ochtend van gisteren weer helemaal goed gemaakt.
Hieronder enkele foto's die ik vanochtend kon maken.












woensdag 10 augustus 2011

Basco

Wij misten nog steeds onze trouwe Berner, na 4 jaar na haar heengaan hebben we ons gezin uitgebreid met Basco. Een reutje Berner Sennen van 9 weken. Hij wilde gisteren niet op de foto, maar vanmorgen ging het iets beter. Echt een dondersteen :)



zondag 7 augustus 2011

Hoge Veluwe: de varkens

Varkens op de Hoge Veluwe. Voorstanders en tegenstanders. Ik ben een voorstander. Prachtige beesten vind ik het. Ben 1x in het verleden in de gelegenheid gesteld om ze te fotograferen. Vorige week is het binnen het Nationaal Park de Hoge Veluwe me nog een keer gelukt.



Maar gelukkig waren de jongen ook nog aanwezig. De pyjama's zoals ze ook wel worden genoemd. De pyjama's die er er vorige week bij waren hadden geen pyjama meer aan. Helaas waren ze al wat ouder, maar ben er niet minder blij mee dat ik ze heb vast kunnen leggen.



Aan de Wildbaanweg werden de edelherten alweer gevoerd. Zal de voorbereiding voor de bronst zijn en de betalende bezoeker wil in vakantietijd dieren zien, dus daar wordt voor gezorgd. gelukkig was het niet zo druk als bij de bronst, waardoor je toch wel gelegenheid en rust hebt om wat mooie foto's te maken.



Ondanks dat ik op de Veluwe ben geboren (ben een import Tukker met Twentse roots), kwam ik in het verleden weinig in dit fraaie gebied. Elke keer verrassend als je er bent.

donderdag 4 augustus 2011

Wat macro`tjes

Ik heb een lange tijd niets met fotografie gedaan, een forse slijmbeurs ontsteking in de schouder maakte het onmogelijk. Zo langzaam aan probeer ik het weer een beetje op te pakken en autorijden lukt ook weer wat beter. Hierbij wat recente macro foto`s van diverse insecten onder verschillende weersomstandigheden. Mijn website zal ik de komende weken ook weer een update geven, maar hier eerst een sneak preview.


Schorpioenvlieg
Deze foto heb ik gewoon achterhuis gemaakt:
Steenrode Heidelibel vers close up, de libel is druk bezig
zichzelf in proposie te brengen.

Eentje van de Glazenmaker familie, een
Paardenbijter vers (close up)

Idem
Zwarte Heidelibel

Bij deze verschillen de meningen.
Ik dacht zelf de Blauwe Scheenbeen Juffer,maar er
is ook al een paar keer Azuurwaterjuffer genoemd.